در محضر امام
معیار، انگیزه است
حضرت امام خمینی(ره):
«نه گوشهگیرى صوفیانه دلیل پیوستن به حق است و نه ورود در جامعه و تشكیل حكومت، شاهد گسستن از حق. میزان در اعمال، انگیزههاى آنها است. چه بسا عابد و زاهدى كه گرفتار دام ابلیس است و آن دامگستر، با آنچه مناسب او است چون خودبینی و خودخواهی و غرور و عُجْب و بزرگبینی و تحقیر خلق اللَّه و شرك خفی و امثال آنها، او را از حق دور و به شرک میكشاند. و چه بسا متصدى امور حكومت كه با انگیزهالهی به معدن قرب حق نائل میشود، چون داود نبی و سلیمان پیامبر علیهماالسلام ـ و بالاتر و والاتر چون نبی اكرم ـ صلّیاللَّهعلیهوآلهوسلّم و خلیفه بر حقّش علیبنابیطالب علیهالسلام و چون حضرت مهدى ـ ارواحنا لِمَقْدَمِه الفداء ـ در عصر حكومت جهانیاش. پس میزان عرفان و حرمان، انگیزه است. هر قدر انگیزهها به نور فطرت نزدیكتر باشند و از حُجب حتّی حُجب نور وارستهتر، به مبدأ نور وابستهترند». (1)
انتظار، جهت قانونگزاری
حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مدظلهالعالی):
«باید تمام قوانین ما، مقرّرات مملكتی، ادارات دولتی، نهادهای اجرایی و همه و همه، از لحاظ ظاهر و از لحاظ محتوا، اسلامی بشود و به اسلامی شدن روز به روز نزدیكتر بشود. این جهتی است كه انتظار ولیعصر (عج) به ما و به حركت ما میدهد. امام زمان (عج) ـ در دعای ندبه میخوانید كه ـ در مقابل فسوق، عدوان، طغیان، نفاق مقابله میكند و نفاق و طغیان و عصیان و شقاق و دو دستگی را ریشه كن میكند و ازاله میكند. ما هم باید در جامعهمان، امروز در آن جهت حركت كنیم و پیش برویم. این است آن چیزی كه ما را به امام زمان ـ صلوات اللَّه علیه ـ از لحاظ معنوی نزدیک خواهد كرد و جامعه ما را به جامعه ولیعصر ـ صلواتاللَّهوسلامهعلیه ـ آن جامعه مهدوی علوی توحیدی، نزدیكتر و نزدیكتر خواهد كرد». (2)
1. صحيفه امام، ج18، ص 512.
2. خطبه نماز جمعه 59/04/06.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مريم رجبيكلاشمي در 1394/10/06 ساعت 09:13:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |