در محضر خوبان
در محضر خوبان
از عقلت به قلبت برسان!
پسرم! تا نعمت جوانی را از دست ندادی، به فکر اصلاح خود باش که در پیری همه چیز را از دست میدهی، یکی از مکاید شیطان که شاید بزرگترین آن باشد، استدراج است.
در عهد نوجوانی، شیطان باطن که بزرگترین دشمنان اوست، او را از فکر اصلاح خود باز میدارد و امید میدهد که وقت زیاد است، اکنون فصل برخورداری از جوانی است و هر آن و هر ساعت و هر روز که بر انسان میگذرد، درجه درجه او را با وعدههای پوچ از این فکر باز میدارد، تا ایام جوانی را از او بگیرد و آنگاه که جوانی رو به اتمام است، او را به امید اصلاح در پیری سرخوش میکند و در ایام پیری نیز این وسوسه شیطانی از او دست نکشد و وعده توبه در آخر عمر میدهد و در آخر عمر و شهود موت، حق تعالی را در نظر او مبغوضترین موجود جلوه میدهد که محبوب او را که دنیا ست، از دستش گرفته است. این حال اشخاصی است که نور فطرت در آنها به کلی خاموش نشده است و اشخاصی هستند که غرقاب دنیا آنها را از فکر اصلاح به دور نگهداشته، و غرور دنیا سرتا پای آنها را فراگرفته است.
پسرم! سوره مبارکه حشر را مطالعه کن که گنجینههایی از معارف و تربیت در آن است و ارزش دارد که انسان یک عمر در آنها تفکر کند و از آنها به مدد الهی توشهها بردارد، خصوصاً آیات اواخر آن، از آنجا که میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ لْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ» تا آخر سوره.
کوشش کن کلمه توحید را که بزرگترین کلمه است و والاترین جمله است، از عقلت به قلبت برسانی که حظّ عقل همان اعتقاد جازم برهانی است و این حاصل برهان اگر با مجاهدت و تلقین به قلب نرسد، فایده و اثرش ناچیز است.
. استدراج، یعنی آرام آرام از مسیر منحرف شدن.
. سوره حشر/18: ای آنان که ایمان آوردهاید، از خدا پروا کنید، و هر کس بنگرد برای فردا(ی قیامت) چه پیش فرستاده، و تقوای خدا پیشه سازید، خدا بدانچه انجام میدهید آگاه است.
. لحظاتی با امام، ص11و12 و 18، گزیدهای از نامه امام خمینی به حاج سید احمد خمینی.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مريم رجبيكلاشمي در 1395/03/10 ساعت 09:06:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |