کوتاه و خواندنی



قرآن در دسترس!
حضرت ایتاللهالعظمی مرعشی نجفی رحمهالله قرآنی داشتند که بیش از شصت سال از روی آن، تلاوت میکردند. بهگونهای که بر اثر استفاده زیاد، فرسوده و چندین بار صحافی شده بود. هنگام استراحت و خواب، این قرآن را بالای سرشان قرار میدادند. ایشان به خویشاوندان و نزدیکان و بهویژه به فرزندان خود سفارش میکردند: در منزل قرآن را دور از دسترس قرار ندهید؛ بلکه همیشه قرآن را در طاقچه و جایی بگذارید که در معرض دید باشد تا همیشه دیده شود. ایشان میفرمودند: یادتان نرود هرگاه چشمتان به قرآن میافتد، چند ایهای از آن تلاوت کنید.

حلال مشکل
دکتر حسین کرمی نقل میکند: در کشور هندوستان دیداری با رئیسجمهور وقت هند ـ که هندو مذهب بود ـ داشتیم. از من خواست که آیاتی از قرآن را برایش تلاوت کنم. من سوره مبارکه حمد را خواندم. وقتی تمام کردم، گفت: تکرار کنید. من 4ـ5 بار سوره مبارکه حمد را تلاوت کردم. وقتی تمام شد، علت تقاضای تکرار را پرسیدم؟ گفت: من در مورد قرآن مطالعات زیادی داشتم؛ مخصوصاً سوره مبارکه حمد و مفاهیم بسیاری را از این سوره برداشت کردهام. هر بار در شورای ایالتی مشکلی برای من پیش میآمد، از مسلمانها میخواستم سوره حمد را برای من بخوانند.

ویل دورانت (Will Durant)
این دانشمند محقق و مورخ معروف معاصر (متولد 1885 م) مینویسد:

در قرآن قانون و اخلاق یکی است. رفتار دینی در قرآن شامل رفتار دنیوی نیز هست و همه امور آن از جانب خدا و به طریق وحی آمده است. قرآن شامل مقرراتی در خصوص ادب، تندرستی، ازدواج، طلاق، رفتار با فرزند، برده و حیوان، تجارت، سیاست، ربا، دین، عقود، وصایا، امور صناعت، مال، جریمه، مجازات، جنگ و صلح است … .

مدت چهارده قرن، قرآن در حافظه اطفال مسلمان محفوظ مانده و خاطرشان را تحریک کرده. اخلاقشان را شکل داده و قریحه صدها میلیون مرد را صیقلی کرده است.

قرآن در جانهای ساده، عقایدی آسان و دور از ابهام پدید می آورد که از رسوم ناروا و از قید مراسم بت پرستی و کاهنی آزاد است. ترقی اخلاق و فرهنگ مسلمانان به برکت قرآن انجام گرفته و اصول نظم اجتماعی و وحدت جمعی را در میان آنها استوار کرده است. مسلمانان را به پیروی مقررات بهداشت ترغیب کرده و عقولشان را از بسیاری اوهام و خرافات و از ظلم و خشونت رهایی داده*.

 

* تاریخ تمدن ویل دورانت، ج 11، ص 52، 45.

 

لئون تولستوی ((Iion tolstue
این فیلسوف و نویسنده مشهور روسی (1828ـ1910 م) میگوید:

هر کس که بخواهد بیپیرایه بودن اسلام را دریابد، باید قرآن مجید را مورد مطالعه قرار دهد. در آنجا قوانین و تعلیماتی بر مبنای حقایق آشکار، صادر و احکامی آسان برای عموم بیان شده است. در این کتاب آیت فراوانی است که به خوبی بر مقام عالی دین اسلام و پاکی روح آورنده آن گواهی می دهد*.

 

* نظریه دانشمندان جهان درباره قرآن و محمد (ص)، ص 41.

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
بدعالی

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.